Gezichtsverzorging voor mannen

Gezichtsverzorging voor mannen wordt vandaag de dag steeds vaker gebruikt Toch zijn er nog heel veel mannen die zich hier niet aan durven te wagen, omdat het wellicht te vrouwelijk is.  Loop jij liever met een verzorgde en stralende huid of laat jij je huid net zo droog worden als een woestijn?

Wij weten het wel! Wij zullen je wat meer vertellen over gezichtsverzorging voor mannen.

Wat voor gezichtsverzorging is er voor mannen?

Er zijn veel verschillende gezichtsverzorgingsproducten voor mannen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je een bepaalde routine aanbrengt. De volgende drie stappen zijn belangrijk: reinigen, hydrateren en verzorgen. Dit is essentieel als je de stap wilt zetten naar een verzorgd gezicht.

gezichtsverzorging mannen

De huid van de man

Het is goed om te weten hoe je gezicht gestructureerd is, voordat je het gaat verzorgen.

Je huid krijgt veel te verduren en vooral je gezicht. Temperatuursveranderingen, zon, regen en sporten (zweten), het heeft veel invloed op je gezichtshuid en daar staan we niet altijd bij stil. Je kan de huid zien als een beschermlaag, die constant moet presteren, geef je gezicht daarom de juiste verzorging.

De huid bestaat uit drie lagen:

  • Epidermis: is de buitenste laag, ook wel de opperhuid genoemd. Deze beschermt de huid en vernieuwt zich constant, vandaar de ophoping van dode huidcellen (reden voor het gebruik maken van een scrub).
  • Dermis: is de laag onder de opperhuid, deze bevat bindweefsel en hier wordt collageen aangemaakt.
  • Subcutis: dit is de onderste laag en hier wordt de vetheid opgeslagen.

Gezichtsverzorging routine

Nu je meer over je huid weet, is het tijd voor de perfecte verzorging. Wat is nou de juiste routine en hoe werkt dit?
Wij nemen je mee voor het perfecte resultaat.

Reinigen

Je gezicht krijgt veel te verduren en zonder dat je het ziet slaat het ook veel vuil op. Het is dus van essentieel belang dat je iedere dag je gezicht reinigt met een cleanser. Het schoonmaken van je gezicht met normale zeep kan leiden tot flinke irritaties in het gezicht en kan daardoor zelfs de pH-waarde verstoren.

Scrubben

Met een scrub wrijf je een crème met harde korrels over je gezicht. Bij het idee wordt je gezichtshuid misschien al droog, althans dat denken we maar precies het tegenovergestelde is dus juist het geval. Door te scrubben wordt je huid minder droog. Dus nadat je, je gezicht schoon hebt gemaakt met een cleanser is het om tijd om te scrubben en de dode huidcellen aan te pakken. Geef je gezicht weer de kans om nieuwe huidcellen aan te maken.

Hydrateren

Een van de belangrijkste onderdelen, als we het hebben over gezichtsverzorging voor mannen is hydratatie. Na het reinigen en scrubben van je gezicht is het het aanbrengen van een hydraterende crème essentieel omdat je anders de talgproductie verstoort. Hydraterende crèmes zorgen ervoor dat de huid niet droog is en geeft daarbij een vitale uitstraling.

Verzorging

“Finishing touch” of “puntjes op de i”, nu is het tijd om je te concentreren op wat specifieke plekjes in je gezicht. Heb je misschien last van donkere kringen onder je ogen of rimpels? Dit zijn veel voorkomende klachten, waar we allemaal weleens mee te maken hebben. Met een anti-aging kan je gericht te werk gaan en het verouderingsproces van je gezicht vertragen. Daarnaast kan je met een anti-wallen serum donkere kringen onder je ogen zichtbaar laten verminderen.

Gezichtsverzorging voor mannen kopen?

Doe een Skincare Test

Speciaal voor mannen die niet precies weten wat ze nodig hebben, hebben wij verschillende skincare sets ontwikkeld. Door een korte vragenlijst in te vullen kunnen wij jou de ideale set toewijzen. Hierdoor koop jij precies de producten die je nodig hebt!