Huidverzorging voor mannen

Huidverzorging

De moderne man is steeds meer bezig met zijn uiterlijk, daarom gebruiken steeds meer mannen huidverzorging. Moet elke man zijn huid verzorgen?

Is de mannenhuid anders dan de vrouwenhuid en zijn de producten anders voor mannen? Het zijn veel vragen die mannen hebben. In dit artikel lees je meer over huidverzorging voor mannen.

Wat is huidverzorging?

Huidverzorging is simpel te omschrijven: het reinigen en verzorgen van de huid door middel van crèmes. Een huidverzorgingsroutine kan bijvoorbeeld bestaan uit het reinigen, het verwijderen van dode huidcellen en het hydrateren van de huid.

Mannenhuid VS vrouwenhuid?

Mannen hebben een verhoogde talgproductie omdat er meer testosteron wordt aangemaakt, dit maakt de huid vetter ten opzichte van de vrouwenhuid. Ook hebben mannen een 20% dikkere huid dan vrouwen en zijn de poriën grover gestructureerd. 

Andere producten?

Nu we weten dat de mannenhuid verschilt van de vrouwenhuid, is het de vraag of mannen ook baat hebben bij andere producten.

De producten verschillen niet veel, maar er zijn kleine verschillen die van essentieel belang zijn:

 • Krachtigere reiniger
  De mannenhuid heeft grovere poriën waardoor er meer vuil opgeslagen wordt. Daarom kan er een krachtigere reiniger gebruikt worden.
 • Meer scrubkorrel’s
  De mannenhuid kan meer scrubkorrel’s gebruiken omdat de poriën grover gestructureerd zijn.
 • Minder vette crèmes
  De mannenhuid is 20% vetter dan de vrouwenhuid, hierdoor hebben mannen een minder vette crème nodig.

Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

Een huid goed verzorgen heeft één belangrijke taak: beschermen. De huid krijgt elke dag veel te verduren, zonder dat daar constant bij stil gestaan wordt. De huid is beter beschermd tegen allerlei factoren die de huid kunnen beschadigen als de huid goed verzorgd wordt. 

Het is belangrijk om te weten welke factoren er dan zoveel invloed op een beschadigde huid hebben.
Dit zijn de 7 oorzaken van een slechte huid:

 • Voeding/drank
  De voeding heeft veel invloed op de huid. Het consumeren van vette producten kan leiden tot acne en suiker kan het verouderingsproces van de huid versnellen. Zo krijgen veel mannen bijvoorbeeld last van onzuiverheden na het eten van chocolade. Ook het drinken van alcohol kan de huid uitdrogen en verouderen.
 • Roken
  Het roken van een sigaret of sigaar kan leiden tot meer vrije radicale in de huid, hierdoor ontstaat er schade aan de huidcellen. Ook de collageen en elasticiteit van de huid wordt verslechterd, waardoor huidveroudering sneller optreedt.
 • Handen
  Op de handen zitten veel bacteriën en vuil. Probeer daarom zo min mogelijk met je handen aan het gezicht te zitten.
 • Zon
  Hoewel de zon een belangrijke bron van vitamine D is, is het schadelijk voor de huid. Zorg dat de huid goed beschermd is tegen UV-B stralen en dat de huid niet verbrand. Het verbranden van de huid kan leiden tot huidkanker en huidverslapping.
 • Douchen
  Heet douchen, heerlijk! Maar het haalt de goede oliën uit de huid en zorgt voor een zeer droge huid. Doe dit dus niet te vaak.
 • Puistjes uitknijpen
  Het uitknijpen van een puistje introduceert een nieuwe bacterie. Ook drukt het de oliën en het vet dieper in de huid, wat vaak een nieuwe ontsteking veroorzaakt.

Tips voor de optimale
huidverzorging

Voor de optimale huidverzorging is het belangrijk om een routine aan te brengen. Een routine houdt in dat er elke ochtend of avond een bepaalde volgorde van producten gebruikt worden. Eenmalig een crème opsmeren of maar 1 product gebruiken gaat de huid niet optimaal verzorgen, wat niet tot het gewenste resultaat zal leiden.

4 tips voor de optimale huidverzorging:

Dit zijn de 4 essentiële onderdelen voor het perfecte resultaat:

 1. Reinigen
  Gebruik een cleanser om de huid goed te reinigen. Normale zeep kan de huid irriteren en de pH-waarde verstoren.
 2. Scrubben
  Gebruik een scrub met een verzachtende werking. Met de scrub verwijder je niet alleen de dode huidcellen maar het verzacht en verzorgt ook direct de huid.
 3. Hydrateren
  Hydrateer de huid met een vocht inbrengende crème. Het is van essentieel belang dat deze crème niet vet is en het snel intrekt.
 4. Verzorgen
  Verzorg de huid met een anti-aging serum en een anti-wallen serum. Een anti-aging serum vertraagt het verouderingsproces van de huid. Verminder de donkere kringen onder de ogen met een anti-wallen serum.

Huidverzorgingsproducten
kopen?

Omdat het moeilijk kan zijn om de juiste set voor jouw levensstijl uit te zoeken, hebben we een vragenlijst gemaakt bestaande uit 4 vragen, die de perfecte set kiest voor jou.