Huidverzorging voor mannen

Scrub dat gezicht!

Scrubben, nog niet veel mannen doen dit. Bij een groot deel van de mannen heerst ook het gevoel dat je er juist een droog gezicht van krijgt, maar dat is niet zo. Wat doet een scrub?

Moet een man zijn gezicht scrubben en hoe vaak? Welke ingrediënten zijn belangrijk? In deze blog vertellen wij je graag meer over scrubs voor mannen.

Een van de meest essentiële handeling voor een gezonde en frisse huid is het scrubben van de huid. Een scrub is een crème met kleine korreltjes erin. Deze korreltjes masseer je zachtjes over de huid. Hiermee verwijder je de opgehoopte dode huidcellen van de bovenste huidlaag; de opperhuid. Door het scrubben oogt de huid minder grauw, wordt de doorbloeding van de huid bevorderd en wordt de cel vernieuwing in de onderste huidlagen tevens gestimuleerd.

Een andere goede reden om de huid te scrubben is een vermindering van poriën die verstopt raken door de opeenhoping van oude cellen, wat de kans op ontstekingen vermindert en dus ook de kans op acne.

scrub voor mannen gezichtsverzorging XY Made

Voor het perfecte resultaat: 2 keer per week scrubben.

De mannenhuid is grover gestructureerd dan de vrouwenhuid, hierdoor slaat de mannenhuid meer vuil op. Voor de man is het scrubben dus echt een must! In onze scrub verwerken wij net iets meer scrubkorrels, zodat het dieperliggend vuil gemakkelijk wordt verwijderd. De vele toegevoegde microkorrels (dit zijn plantaardige korrels van de zoete amandel en zaden van hazelaar) doen de dode huidcellen optimaal verwijderen. Met na afloop een gladgepolijst gezicht. Dit is een perfecte scrub voor de mannenhuid.

Zeker weten doen:

  • Gezicht goed vochtig maken
  • Ronddraaiende bewegingen maken
  • Iets meer aandacht voor de T-zone
    (voorhoofd en neus)

Doe dit niet:

  • Heel hard scrubben
  • Scrub gebruiken met veel chemicaliën
  • Een bodyscrub gebruiken voor je gezicht
Voor mannen XY Made xymade.com

Ben jij benieuwd wat onze scrub voor jouw gezicht kan betekenen? Check hier onze producten. Speciaal voor mannen die niet weten welke producten ze moeten gebruiken hebben wij een handige skincare test op onze website, die met 4 vragen weet welke set jij moet gebruiken. Handig he?!

“Met de skincare sets van XY Made heb jij alles in handen voor een gezonde huid. Zo kan jij je een gezichtsverzorging routine aanleren die slechts één minuut duurt”.

“De Anti-Aging serum voldoet aan alles; het trekt razendsnel in de huid. Alsof je geen product hebt gebruikt. En voelt overigens nog lekker verkoelend aan. Een must voor iedere man!”.

“Eindelijk een skincare merk voor de moderne man, die van gemak houdt en voor kwaliteit wilt gaan”.