Maak je gezicht schoon met een cleanser !

Het dagelijks gebruik van een cleanser voor je gezicht is van essentieel belang en de eerste stap voor een verzorgde huid, sterker nog, het is de belangrijkste stap. Bij lang niet alle mannen is het gebruik van een cleanser een dagelijkse routine.

Het reinigen van je gezicht, moet dat speciaal met een cleanser? Kan je ook douchegel gebruiken? Of is water gewoon genoeg? In deze blog vertellen wij je graag meer over cleansers voor mannen.

cleanser

De eerste stap richting een verzorgde huid is dagelijks het reinigen van je gezicht met een cleanser, dit is een gezichtsreiniger met de juiste ingrediënten voor een veilige reiniging van je gezicht. Overdag en in je slaap stapelen de talg, dode huidcellen en het overige vuil zich op. Maak je dit dus niet schoon, dan bestaat de kans dat je huid er dof uit gaat zien en zullen onregelmatigheden optreden.

Voor het perfecte resultaat: iedere dag je gezicht reinigen met een cleanser!

De ingrediënten in een cleanser bepalen of het daadwerkelijk goed reinigt. Mannen hebben grovere poriën, waardoor er meer vuil wordt opgeslagen in de huid. Voor mannen is het reinigen van je gezicht dus belangrijk.

In onze Red Clay Face Cleanser verwerken wij Red Beraclay, Braziliaanse rode klei die zorgt voor de perfecte reiniging van je gezicht zonder de pH-waarde te verstoren. Het reinigen met normale zeep kan de huid irriteren en zelfs de pH-waarde verstoren. Het is een waar wonder ingrediënt want het doet nog veel meer:

  • Verwijdert reststoffen
  • Bevordert de celbalans
  • Vermindert huidverslapping
  • Controleert de talgafscheiding

Tevens is het belangrijk dat er voedende ingrediënten gebruikt worden, het reinigen met alleen water kan de huid uitdrogen. Daarom gebruiken wij onder andere Hydropom, wat de huid optimaal beschermt en hydrateert.

Wel doen

  • Gezicht vochtig maken
  • Gebruik een cleanser met voedende ingrediënten
  • Iedere dag (in de ochtend of avond)

Niet doen

  • Normale zeep/douchegel gebruiken
  • Reinigen met veel chemicaliën
  • Heel warm water gebruiken
Gebruik dagelijks een cleanser van XY Made

Ben jij benieuwd wat onze cleanser voor jouw gezicht kan betekenen? Check hier onze producten. Speciaal voor mannen die niet weten welke producten ze moeten gebruiken hebben wij een handige skincare test op onze website, die met 4 vragen weet welke set jij moet gebruiken. Handig he?!

“Met de skincare sets van XY Made heb jij alles in handen voor een gezonde huid. Zo kan jij je een gezichtsverzorging routine aanleren die slechts één minuut duurt”.

“De Anti-Aging serum voldoet aan alles; het trekt razendsnel in de huid. Alsof je geen product hebt gebruikt. En voelt overigens nog lekker verkoelend aan. Een must voor iedere man!”.

“Eindelijk een skincare merk voor de moderne man, die van gemak houdt en voor kwaliteit wilt gaan”.